Drept Civil

Avocat Drept Civil

Acţiunea civilă  este mijlocul legal cel mai important de protecţie, prin constrângere judiciară, a drepturilor civile încălcate sau a intereselor ocrotite de lege.

 Pe calea actiunii civile un subiect de drept (persoană fizică sau persoană juridică) cere organului de jurisdicţie (instanţei judecătoreşti ori altui organ cu atribuţii jurisdicţionale) fie recunoaşterea unui drept subiectiv preexistent ori constituirea unei situaţii juridice noi, fie încetarea piedicilor puse în exercitarea dreptului său de către o altă persoană, sau plata unei despăgubiri atunci când instituirea şi executarea unor asemenea obligaţii este necesară în vederea realizării dreptului respectiv.

Actiunea civila include în conţinutul ei: cererea de chemare în judecată, precum şi orice alte activităţi şi posibilităţi procesuale care au ca finalitate realizarea ori recunoaşterea dreptului.

Indiferent de calitatea de reclamant sau parat  pe care o aveti in cadrul unui demers civil,  Cabinet de avocat Marciuc Simona va poate  emite o parere  argumentata in privinta spetei dvs, realizand incadrarea corespunzatoare a demersului dvs in raport de specificul juridic al actiunii.

Totodata trebuie sa cunoasteti implicatiile si probatoriile ce se administreaza intr-un astfel de proces, cunoscand in mod clar de la debut costurile aproximative.

Actiunile civile in majoritatea lor sunt supuse taxelor de timbru judiciar, care pot fi in cuantum de 20 lei pana la sume   ce depasesc 10.000 lei, sume care se fac venit la bugetul local al UAT de la domiciliul dvs.

Trebuie de asemenea sa cunoasteti ca un demers civil poate implica din punctul dvs si costuri pentru expertize tehnice de specialitate .

Consideram ca acestea sunt importante pentru a cunoaste calea pe care alegeti sa o urmati.

Important de precizat ca in situatia persoanelor cu venituri reduse, pentru  facilitarea accesului la justitie personaleor pot beneficia de ajutor public judiciar, daca indeplinesc o serie de conditii .

Cabinet de avocat Marciuc Simona va poate acorda asistenta juridica corespunzatoare si in situatii legate de dreptul civil.

Astfel, indiferent de problema cu care va confruntati, apelati cu incredere la Cabinet de avocat Marciuc Simona!

Vom pune in slujba dumneavoastra toata experienta, informatiile, expertiza, abilitatile, rabdarea, noastra!

Detalii Cotact

Puteti contacta cabinetul de avocatura folosind datele de mai jos sau formularul de contact

Telefon

0768 44 60 72

Adresa

Str. Anastasie Panu Nr. 36, Bloc 1B, Tronson 2, Mezanin, Biroul 3, Iasi, Romania

× Buna! Lasa-ne un mesaj!